המתכון המלא של ריבת האתרוגים

    מירי זורגר | צילום: ישראל לוי No Comments on המתכון המלא של ריבת האתרוגים
    18:54
    07.05.24
    צבי טסלר No Comments on ההתייקרות מגיעה אלינו לכיס: מחירי סל המזון ברשתות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חג הסוכות הסתיים, מחירי האתרוגים שלפני החג עמדו על לפחות 50 ש"ח ליחידה, ביצעו צניחה חופשית וניתן להשיגם במחירים של מצות לאחר הפסח. זהו בדיוק הזמן להכין מהאתרוג מרקחת נהדרת שתשמש אתכם גם בט"ו בשבט. אם אין לכם מספיק אתרוגים זה הזמן להתקשר לכל הקרובים והמכרים, לאחל להם חורף בריא וכדרך אגב להתעניין מה הם עושים עם האתרוג המהודר עליו בירכו בחג שזה עתה הסתיים.

    מצרכים:

    • 4 – 5 ק"ג אתרוגים
    • ½1 קילו סוכר
    • כוכבי אניס
    • מקל קינמון
    • מקל וניל
    • 2 – 3 גרגירי הל
    • גרידת לימון או גרידת תפוז

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את האתרוגים לרבעים ומשרים את האתרוגים במים במשך שלושה ימים, להפגת המרירות של האתרוג, בכל יום מחליפים את המים.
    2. בתום ההשריה פורסים את הרבעים לרצועות דקות.
    3. מוסיפים את הסוכר והתבלינים לרצועות האתרוג ומשרים למשך לילה נוסף.
    4. מבשלים את הבלילה על אש עדינה למשך כשעה.
    5. ניתן לשמור את המרקחת שנוצרה במקפיא, או לעקר צנצנות ולשמור את הריבה בצנצנת.


    0 תגובות